Foto's van je ratten maken,

Mooie foto's van je ratten maken lijkt misschien moeilijker dan het is, met veel geduld kom je al heel ver. En je hoeft ook geen speciale camera te hebben om mooie foto's te maken, met een digitale camera kan je ook hele leuke foto's maken. Voor degene die een poging willen doen zal ik uitleggen hoe ik meestal mijn foto's maak, ook met een digitale camera.


Een decor maken,
Eerst ga je bedenken waar je de foto's wilt maken. Ik doe het meestal op mijn bureaustoel, het is een klein oppervlak en zo kunnen de ratten niet makkelijk weg lopen. Dan bepaal je de achtergrond, om het simpel te houden kan je een mooi stofje uitkiezen zoals een fleece dekentje met een leuk kleurtje of printje die je over de stoel legt. Je kunt er ook wat spulletjes bij leggen zoals kuikentjes en eitjes voor bijvoorbeeld een paas thema, of hartjes voor valentijnsdag. Kijk even door de camera hoe je hem het beste kunt houden als je straks de foto's gaat maken.

De ratten rustig maken,
Het is misschien handig om de ratjes eerst even uit de kooi te laten zodat ze hun energie kwijt kunnen, de meeste ratten worden dan na een tijdje rustiger. Laat ze even het decor ontdekken voor je begint met de foto's maken, anders zullen de eerste foto's waarschijnlijk vol staan met halve ratten en konten in beeld.

De foto's maken,
Het makkelijkste is om van één rat tegelijk foto's te maken, zo heb je sneller een mooie foto. Om je rat stil te laten zitten kan je een snoepje geven, staat ook best leuk op de foto. En met een beetje geluk heb je dan een grappige foto waar ze op smakken en meestal wassen ze zich na het eten wat ook voor leuke foto's kan zorgen. Als je het wat moeilijker wilt maken met bijvoorbeeld een bloem waar ze aan ruiken of een knuffel die ze een kusje moeten geven dan kan je daar iets lekkers op smeren, een beetje banaan bijvoorbeeld. Als je ze een snoepje geeft blijven ze stil zitten en krijg je sneller een goede foto maar zonder wordt dat al lastiger, meestal moet je gewoon maar wat foto's klikken en achteraf zie je dan wel welke er gelukt zijn. Geduld is hier wel belangrijk bij, als je er echt de tijd voor neemt heb er vast een paar mooie foto's tussen zitten, maar als de ratten geen zin meer hebben houd het ook op natuurlijk. Achteraf kan je de foto nog bewerken en stukjes eraf knippen. Succes!


Hier een aantal simpele voorbeelden van mijn foto's,

 

Met een roze badjas als achtergrond.


Een fleece dekentje als achtergrond.


Ook een fleece dekentje als achtergrond.


Met een beetje geluk heb je dus zo'n grappige foto, Kiekeboe!


Een decor voor pasen.


Terug