Recept: Fantasie taartje.

Dat ratten gek zijn op tussendoortjes weten we allemaal wel, je kan ze daar dan ook heel blij mee maken. Wij mensen kiezen soorten voedsel die bij elkaar passen als we een gerecht maken maar onze ratjes maakt het schijnbaar niet zoveel uit, als het maar lekker is. Daarom wil ik laten zien hoe je een "fantasie taartje" kunt maken. 

Wat heb je nodig?
Je kunt zo goed als alles gebruiken wat je in huis hebt. De lijst met tussendoortjes die ratten mogen hebben vind je op de informatie pagina bij voeding. Voor een taartje heb je natuurlijk een bodem nodig zoals: een rijstewafel, gedroogde boterham, cracker, bisquitje of een beschuitje. En dan nog allerlei lekkere dingen om er op te leggen. Zelf heb ik een rijstewafel gebruikt met plakjes wortel, een beetje yoghurt en vruchten siroop.

Het taartje maken,
En nu het leukste; zoveel mogelijk op het taartje krijgen! Je kan ook wat geprakte banaan gebruiken om alles aan elkaar te laten plakken, zo kan je er meer op krijgen.
Siroop zoals roosvice maakt een leuk sausje om er overheen te druppelen. Kijk wel uit met teveel zoete dingen, en bij dikke ratjes een beetje op de lijn letten. Achja voor alle ratjes moet het een keer feest zijn toch? Je kunt ook een taart met verschillende lagen maken door steeds een bodem er tussen te leggen. Een stukje soepstengel kan bijvoorbeeld als een soort kaarsje gebruikt worden voor jarige ratjes! Ratten snoepjes als yoghurt drops zijn ook leuke versieringen. En dan nog een mooi schaaltje of bakje er onder en dan is het helemaal af!
* Als er restjes in de kooi blijven liggen zorg dan dat je die weg haalt voor ze bederven.


Hoe vonden de rattenfun ratjes hun taartje?


Zo was hij voor hij de kooi in ging.Als de rest van nieuwsgierigheid naar het deurtje rent is Fee de eerste bij het taartje!
 


De rest is er al snel bij. Hap hap hap!Prinsesje kan in alle rust kiezen wat ze neemt.
Tenminste tot Fee besloot de bodem op te eisen..Fee heeft het voor elkaar en brengt hem naar haar schuilplaats.Maar daar zat Jojo haar stiekem op te wachten en moest Fee hem toch nog delen.


En de worteltjes blijven zielig en alleen achter..


Terug